Kalendář Předků - Koladův Dar - 1. část

06.01.2015 21:08

Gregoriánský kalendář, podle něhož se nyní řídíme na celém světě, je pouze upravený juliánský kalendář s korekcí přestupnosti. A Juliánský kalendář je upravený kalendář Egyptský, který Julius Caesar prohlásil za „nový“ a přikázal užívat v celém Římském Impériu a šířit dál. Ale to není to hlavní. Byl nám Slovanům uměle vnucen. Gregoriánský, tedy současný kalendář byl v Čechách zaveden v 16 st. papežem Řehořem XIII. Dokonce byly uměle vytvořeny slovanské názvy měsíců, které používáme dodnes, aby byl tento kalendář našimi Předky vůbec přijat.

 

Náš slovanský kalendář je mnohem a mnohem starší.

 

Měli jsme kalendářů několik. Každý nový kalendář vznikl jako oslava velkého vítězství nad nepřáteli, kteří nás Slovany ohrožovali. Poslední takové vítězství bylo zaznamenáno před 7523 lety. Bylo to vítězství Velké Rasy (starých Slovanů) nad Velkým Drakem (starými Číňany). Stalo se tak v den podzimní rovnodennosti, proto nový slovanský rok začíná tento den (v Gregoriánském kalendáři 22. září). Náš kalendář je velmi přesný. Rok, nebo-li Léto se dělí na tři roční období – podzim, zima a jaro - každé po 3 měsících. Celkem má tedy Léto 9 měsíců, kde se pravidelně střídá v jednotlivých měsících 41 a 40 dní. Týden je dlouhý 9 dní a den má 16 hodin (1 slovanská hodina = 1,5 hodiny dnešní).

 

Jednotlivá léta se váží do větších celků. Kruh Let tvoří 16 Let.

15 Let, které se souhrnně nazývají Prostá Léta, má po 365 dnech. V těchto Letech se střídají měsíce dlouhé 41 a 40 dnů. Každé Leto má své vlastní pojmenování. Poslední rok Kruhu Let se nazývá Posvátné Léto, protože všechny měsíce mají 41 dní. Tím se vyrovnávají zcela přesně všechny odchylky. Větším celkem je Kruh Života, který se skládá ze 144 let, což je 9 x 16 let, tedy 9 cyklů Kruhu Let.

 

Nový den začíná v 18:00 hod. současného času tzv. večí (1. pád - veče). Je to shromáždění rodiny, rodu, na němž se hovoří o společných běžných i důležitých událostech uvnitř i vně osady. Z tohoto termínu vznikl název „večeře“, který používáme dodnes. Ještě nedávno se při večeři scházela celá rodina, aby si její členové společně popovídali o událostech dne. Jak vidíme, ne náhodou bývala kolem šesté hodiny večer.

 

Tímto kalendářem se v Rusku řídili až do roku 7208 (tedy 1700), kdy jej Petr Veliký dal nahradit kalendářem Juliánským.

 

Původní kalendář se ale neupíná ke Slunci, Hvězdám, či jiným vesmírným tělesům. Jeho pilířem je Teorie Jediného Světla Ra-M-Cha, která je neměnná a k jejímuž dodržování Vyšní Bůh Čísloboh nabádá. Každý tvor na Zemi, se řídí svými vlastními rytmy života. My jsme přejali kalendář, který se řídí rytmy jiných národů, ale není vlastní nám Slovanům. Je potřeba se nad odkazy Předků více zamýšlet a uvádět je zpět do života, abychom se postupně s Přírodou a Pravidly Ra-M-Cha opět sladili a ne se jim podle cizích návodů dále vzdalovali.

 

Koladův Dar

 

Díky čtenáři za úpravu informace - přidávám celou, jak mi přišla mailem:

Dobry den. Libi se mi vase clanky o slovanstvi, sam jsem temto myslenkam velmi naklonen. Upozornuji ale na jenu zavaznou chybu ve vykladu. Dopousti se ji i Levasov, zatimco ve Vedach.sk je to uvedeno spravne. Jde o Svarozi kruh. Pokud by se jednalo o 1 otacku nasi galaxie kolem sve osy (galakticky rok), tak ta trva vice nez 200 milionu let. Doba 25920 let se vztahuje ke kruznici, tvorene zemskou osou v dusledku deklinace a nutace a tim i posunu souhvezdi v case. Nejasny je tez vyklad certogu, protoze rozdeleni ekliptiky na 16 dilu a uvadena souhuhvezdi dle Levasova neni mozne. Zrejme stari slovane meli jinak pojmenovana seskupeni hvezd. Primlouvam se o uvedeni techto veci spravne, protoze se to jinak jevi celkove jako neduveryhodne. Dekuji. J. H.

 

Zdroj:

https://vedy.in/

https://fizrazvitie.ru/