Strach

19.04.2012 12:01

Vykročit ke Světlu znamená, přejít přes most Strachu, přestat se bát a vzít zodpovědnost do svých rukou.

Tak se jmenuje můj web. Co to ve skutečnosti znamená?

 

Dnes ráno jsem od duchovních bytostí dostala silný impuls, abych se tímto tématem zabývala.

Proč?

Dosud jsem nevysvětlila, jak je strach v našem životě nebezpečný.

 

Jak již víte, dochází v současné době k pročišťování nejen celé naší planety, ale i všech bytostí, které na ní žijí. Děje se tak působením energií, které na ni dopadají. Bytosti je přijímají nejen na úrovni fyzického těla, ale pročišťují se i všechna těla jemnohmotná. Pročišťování s sebou nese různé zážitky. Můžete při něm zažít pocity nepříjemné (bolest, nemoc … ), příjemné (teplo, mravenčení, přísun energie … ) nebo stavy nezvyklé, které jste dosud nezažili a s nimiž si i nevíte rady. Patří sem například různé vize, sny, intuice.

Přichází k vám díky pročištění těl, díky jejich zvyšující se vibrační frekvenci, která se dostává do harmonie se zvyšující se vibrační frekvencí Matky Země Gaii - Živy a znovunapojování na Společné Světlé Vědomí = Svědomí.

Nejdříve přichází útržkovitě, ale pokud na svém pročišťování nepřestanete pracovat, budou se vaše energie i nadále zjemňovat a vy budete čím dál tím více schopni propojit své JÁ se Svědomím.

V této chvíli k vám může přijít zkouška v podobě strachu z „něčeho“. Co to vlastně strach je, jak působí a jak se jej můžeme zbavit?

Strach je myšlenková forma,

která se bojí něčeho v budoucnu, většinou v současném okamžiku neexistujícího. Tím, jak na tuto vzniklou myšlenkovou formu strachu stále myslíte, zvětšujete pocit strachu z této myšlenky a tento pocit strachu - prvotní myšlenkovou formu - nafukujete do bezmezných rozměrů.

Cítíte špatně, čím víc nafukujete bublinu strachu, tím vám je hůř.

Strach, negativní emoce

Pro lepší pochopení použiju přirovnání k Vančurově pohádce Kubula a Kuba Kubikula. Jistě ji mnozí znáte. Medvědář Kuba Kubikula chce postrašit svého neposlušného medvěda Kubulu a vymyslí medvědí strašidlo Barbuchu. A ejhle, strašidlo začalo reálně existovat jako myšlenková forma. Čím více se ho Kubula bál, tím více rostlo. Začaly se ho bát i děti a strašidlo rostlo ještě více. Prožívaný pocit strachu Barbuchu krmil a strašidlo rostlo a rostlo. Ale nebylo to strašidlo zlé, tak se ho postupně všichni přestávali bát. Strašidlo Barbucha se začalo zmenšovat a zmenšovat a zmenšovat, až hrozilo, že se úplně rozplyne ...

 

A stejně je to i s vaším strachem a je úplně jedno, čeho se bojíte. Jestli máte strach z výkonu zubaře nebo o potomka vracejícího se z diskotéky. VY krmíte VÁŠ strach a ten roste a roste díky VAŠIM pocitům. Jakmile si místo strachu vytvoříte myšlenku důvěry, radosti, lásky, která vytváří jen příjemné pocity, strach přestanete krmit a on se začne zmenšovat, až se rozplyne.

 

Je dobré na sobě vypozorovat, co funguje k překlopení z nepříjemných pocitů do příjemných (hudba, film, procházka, příroda …) a to použít vždy, když vás bude přepadat strach.

Strach je silně negativní emoce, která nám brání v pročišťování a v duchovním růstu. Strach blokuje volný tok energií. Je to jako kdybychom si chtěli nalít vodu ze zašpuntované láhve. Špunt je strach. Postupným odbouráváním různých strachů uvolníte průtok energií ve vašem těle, což bude mít za důsledek celkové ozdravení, zvýšení vitality i imunity.

 

To ale není všechno, co strach umí.

Dám příklad. Vaše dítě se bude učit jezdit na kole a vy o něj budete mít strach, aby nespadlo a nezlomilo si ruku nebo nohu. Vy k němu vyšlete „Barbuchu“ = váš strach. Ten způsobí pravý opak, než je vaše přání. Sevře vaše dítě a dost pravděpodobně si aspoň odře koleno. Vy pak budete ujišťovat sebe i okolí: „Já jsem vám to říkal/a, že je to nebezpečné, že se může něco stát.“ Pokud byste ale naopak za dítětem vyslali myšlenku s důvěrou a vírou, že to dítě zvládne, snížíte možnost úrazu. (Samozřejmě nesmíte podcenit schopnosti dítěte vůči věku, ale to by byla úplně jiná kapitola.)

 

Strachy můžete mít také uložené i z velmi dávné doby, například až z dětství. Viz výše. Takové dítě si obavy uloží a může se stát, že bez „vnější příčiny“ (jen díky vašim opětovně předávaným strachům) se bude bát jezdit na kole nebo dělat cokoliv jiného. Přestože chcete pro své dítě to nejlepší, vkládáte do jeho energetického systému bloky.

Zamezit tomu lze jen díky vědomému rozpouštění přicházejících strachů. Postupně se propracujete ke strachům starším, uloženým a zastrčeným. S každým uvolněním bloku pocítíte velikou úlevu a přísun energie. Tím začíná svoboda. Dopřejte tuto svobodu sobě i svému okolí a nestrachujte se o své bližní.

Všechny myšlenkové formy strachu se ukládají v nižším astrálu a pokud je nerozpustíte, žijí tak jako „strašidla“. Jen tím, že se oprostíme od strachu a své strachy rozpustíme, pomůžeme sobě, lidem v našem okolí, ale i celé planetě a všem bytostem na ní. Záleží na každém jedinci.