Ukázka z mé knížky - kap.1.6.

09.02.2012 11:45

1.6. Jak reaguje na překyselení naše tělo?

Náš organismus není dlouhodobě schopen překyselení tolerovat. Proto se brání nejdříve tím, že krev začne na neutralizaci kyselosti odebírat alkalické minerály z našich tkání. Tělo si udržuje rezervní zásobu alkalických minerálů jako je sodík, draslík, vápník a hořčík.


Víte, že
tělo vyvažuje kyselost odčerpáváním vápníku z kostí a z chrupavek ? !!! (to vede např. k osteoporóze ),
hořčíku z kostí ? !!! (důsledkem jsou svalové křeče a podráždění)
sodíku a draslíku z krve ? !!! (regulují hospodaření s tekutinami)

Ale každá zásoba, pokud se nedoplňuje, se jednou vyčerpá. Potom tělo už nemá prostředky k neutralizaci kyselosti a kyseliny ukládá v tkáních. Lymfatický systém je chce neutralizovat, ale nemá čím, proto kyseliny vyloučí zpět do krve. Vytváří se uzavřený kruh. Kyselých odpadních látek v těle přibývá a tělo se jich pokouší zbavit v plynném (přes plíce) nebo kapalném stavu (přes ledviny a kůži). A kyselin stále přibývá. Začnou se ukládat v různých orgánech a v tukových tkáních. Navenek se projevují jako polypy, hleny, cysty, nádory, bradavice, celulitida, akné, vředy, vyrážky a ekzémy, bolesti hlavy, svalové křeče, otoky, virózy, plísně, kvasinky apod., což jsou varovné signály před nástupem vážnějších nemocí jako například rakovina, diabetes nebo roztroušená skleróza a před konečným kolapsem organismu.

Víte, že
celulitida je kyselina zapouzdřená v tukové buňce ? !!!, tělo se ji snaží „uklízet“ někam, kde by škodila co nejméně, proto se celulitidy nezbavíme hubnutím. Dnes jsou jí postiženi i štíhlí lidé, ženy, muži a dokonce i děti.

 

Celou brožuru můžete zakoupit zde.