Imunita sídlí ve střevech

02.03.2013 16:33

Pomalu začíná jaro. Máme za sebou chřipkovou epidemii, v jejímž průběhu jsme byli přesvědčováni médii, že na vině je nízká proočkovanost národa.

 

Já tvrdím (a nejsem sama), že není. Naopak očkováním se oslabuje imunita a vpravují se do těla cizorodé látky, které mohou způsobit vážné až trvalé poškození zdraví. Výborně o očkování píše MUDr. Eleková na svém webu.

 

Náš imunitní systém je nastaven zvládnout jakoukoli nákazu. Pod jednou podmínkou, že bude fungovat naplno. Naše těla jsou ale oslabena „chemií“, která se na nás hrne odevšud – voda, vzduch, potraviny. Jsou ale oslabena i přehnanými nároky na hygienu. Tudíž se u dětí, když se právě základ pro zdravou a silnou imunitu tvoří, imunita dostatečně nerozvine. Základem imunitního systému jsou bílé krvinky. Pokud jich je v našem těle málo, je to jako slabá nevyzbrojená armáda proti silné vyzbrojené – virům a bacilům, které naše tělo stále napadají. Naše imunita prohraje a my onemocníme. Bílé krvinky ale zmobilizují všechny síly organismu, začnou se množit a nakonec nevítané hosty porazí. To v případě, že podpoříme svoji imunitu přírodními léčivy a necháme prostor přirozené inteligenci těla poprat se s nemocí. Důležité je dopřát tělu odpočinek, aby mohlo všechny síly použít na obranu.

 

Co ale většina lidí dnes udělá? Pod ekonomickým tlakem neulehne do postele k odpočinku, ale aby mohli fungovat, zaženou vnější projev chemickými léky. Ty jenom potlačí symptomy, navíc častokrát ještě blokují přirozené množení bílých krvinek, tedy přirozenou obranu. Lidé se diví, že se to letos po nich ale tluče, že už několik týdnů nejsou zcela fit a nemoc se opakuje a vrací.

 

Začněme posilovat svoji imunitu a přirozenou obranyschopnost těla. Mnozí si ale řeknou: „Jak na to? Celý týden v jednom kole, ani se nezastavím, já už na nic nemám čas … “ Řešení je v celku jednoduché a může jej do svého denního rytmu zařadit každý. Naopak, velmi brzy zjistíte přísun energie. Je třeba začít očistou střeva. Střevo není hladká trubice, jíž by procházelo natrávené jídlo – tzv. trávenina, ale je plné vychlípenin, kterým se říká klky. Klky zvětšují povrch střeva a umožňují vetší vstřebatelnost živin z tráveniny. Živiny se vstřebávají skrz vlásečnice, jimiž jsou klky hustě protkány, do krve. Krví jsou rozváděny po celém těle. (viz obr.)

Imunita a střeva

Problém nastává, když máme střevo zanesené a zalepené nastřádaným balastem z potravy. To se potom prvotně do těla dostávají toxiny a živiny projdou nezužitkovány ven, protože se skrz ten balast vůbec k vlásečnicím nedostanou. (viz obr.) Takže nejprve je třeba pročistit střevo. Na to jsou různé kůry, ale některé jsou až nebezpečné. Ve střevech nám sídlí mnoho bakterií, které potřebujeme k dobrému trávení. Právě některé očistné kůry jsou tak silné, že zbaví tělo i těchto dobrých bakteríí, které se obnovují velmi dlouho, v některých případech se neobnoví vůbec. Je třeba dobře zvážit, jakou očistnou kůru použijeme.

 

Já sama už dlouhou dobu používám chlorellu. Její čistící schopnost je vysoká a zároveň žádným způsobem nepoškodí střevo ani jeho funkci. Ba naopak. Chlorofyl, který obsahuje, hojí drobné záněty i poranění zevnitř střeva, o kterých ještě ani nemusíme vědět.

 

Právě teď na jaře je dobré začít s očistnou kůrou. Jsme po zimě unaveni, organismus vyčerpán a potřebujeme načerpat sílu. Takže hurááá do očisty. Víte, že dospělý zhruba čtyřicetiletý člověk, který svá střeva ještě nepročišťoval, má v nich usazeno zhruba deset až dvanáct kilogramů nečistot? A právě tyto nečistoty jsou jedním z důvodů oslabené a špatně fungující imunity. Dokonce se díky toxinům může ve střevech vytvořit zánět nebo až nádor.

 

Dalším důvodem je špatná výživa, v níž je nízký nebo žádný podíl živé stravy. Některé druhy enzymů, které jsou potřeba k trávení a ke správnému chodu organismu, si tělo neumí vyrobit, ale musí je přijmout ze stravy. Tyto enzymy obsahuje jen živá strava – čerstvé ovoce a zelenina tepelně neupravená. Enzymy se ničí již při velmi nízkých teplotách.

 

Velkým omylem je si myslet, že zaneřáděný organismus se slabou imunitou dám dohromady během jedné očistní kúry. To leda chemické léky dokáží velmi rychle utlumit problém (přechodně se cítíme lépe), ale v žádném případě neřeší příčinu. Všechny přírodní postupy řeší příčinu a tím pádem trvá mnohem déle, než se celý organismus uvede do souladu. Teprve potom nám začne imunita fungovat naplno.

 

Nakonec malé shrnutí. Nejdříve očista střeva (ta by se měla průběžně opakovat co čtvrt roku, nejdéle půl roku), zdravá výživa (méně jídla objemově, o to ale kvalitnější včetně některých doplňků stravy) a duševní pohoda. Potom teprve pocítíme sílu obranyschopnosti vlastního těla.

Není třeba se nákazám vyhýbat, je třeba posilovat přírodní a přirozenou cestou vlastní imunitní systém do té míry, aby dokázal tělo před jakoukoliv nákazou ochránit.