Informace

25.04.2012 00:22

 

Žijeme v době informačního přehlcení. Jsme schopni se soustředit stále kratší dobu, hledáme informace krátké, dlouhé odrazují, nejlépe video, abychom nemuseli ani číst, ale také krátké, aby nás neobtěžovalo délkou. Mnoho lidí přestává číst knížky, jediným zdrojem informací je internet nebo televize. Ztrácí zdravý úsudek. Jsou přesyceni převážně negativními informacemi a přestávají mít schopnost oddělit a rozeznat v té záplavě informací ty kvalitní a důležité pro život. Ale jako by to ještě nestačilo, hledají stále informace nové a nové.

 

Všechny tyto informace jsou energie. Stejné přitahuje stejné, tak negativní stále více přitahuje negativní. Lidé čekají u televizních obrazovek na určitou hodinu, aby nepropásli svoje zprávy plné vražd a soudních procesů, seriály napěchované problémy, nemocemi a negací, kriminálky a trailery, v nichž jediným dějem je násilí a krutost, čím větší a záludnější, tím lepší.  Tyto negativní energie vzbuzují negativní emoce, které mohou ústit až do zvrácených pocitů – příjemný pocit při sledování násilí. V tuto chvíli se násilí stává magnetem a životní potřebou. Je to jedna z možných cest, jak v člověku probudit sklon k násilí.

Je to náš život? Je to váš život? Nebo je to cizí život?

Denně jsme manipulováni.

Jsou nám předkládány informace, které máme slyšet. Reklamy, které křičí: „Kup to či ono. Nemáš na to? Půjči si. Něco tě bolí? Polkni pilulku, mohou ji už děti od jednoho roku!“

Jsme krmeni senzací, abychom neviděli, co se kolem opravdu děje.

Jako za doby Říma: chléb a hry, aby se umlčel dav.

Internet je dalším velkým zdrojem informací, který jedni kritizují a druzí jsou jím nadšeni.

Je to jako s ohněm, je to dobrý sluha, ale špatný pán.

Pokud internet využíváme pro svoji práci či jako zdroj informací pro jakoukoli činnost, je to ten dobrý sluha, ale pokud nás internet ovládne a stane se drogou (stejně jako počítač, hry atd…) je to ten špatný pán.

 

Stále více lidí hledá „něco“, co by naplnilo jejich život a dalo mu smysl, ale nevědí „co“. Hledají všude kolem sebe a probojovávají se tou spoustou informací a dezinformací.

To má za následek, že už sami nejsou schopni rozlišit, co je přínosné a co zhoubné.

 

Jak jsem na přednáškách říkala, svět funguje na obrazech a citovém prožitku. Jakmile vstřebáváte takovou spoustu negativních informací = energií, nemohou nemít vliv na váš život, na vaše prociťování a tvoření obrazů. Představte si ty tisíce lidí v jednom okamžiku u obrazovek, kteří vyšlou negativní pocit jako reakci na situaci předloženou televizí. Jak nedozírný negativní následek to má na planetu a na každého z nich. A to se děje cíleně a záměrně. Dlouhodobé sledování televize Vám totiž znemožní tvoření vlastních obrazů. Tvoříte pouze vnucené a předložené obrazy a následně realitu. Vkrádá se vám pomalu ale jistě do života strach o budoucnost, přestává se v životě dařit, přichází třeba i nemoc. A zase hledáte. Zázračnou pilulku, kterou byste mohli spolknout a bylo vše zase v pořádku. A zlobíte se, že to nefunguje. Přitom máte uzdravení nadosah. Stačí změnit tok energií, stačí začít pozitivně myslet, nasměrovat se na příjemné informace a zprávy, začít na sobě vědomě pracovat. Pročistit tělo i mysl. Ne cizí příběhy, ale ten váš je ten úžasný, který můžete sledovat, ovlivňovat a plánovat.

 

Všechny nás život zkouší, mne nevyjímaje. Zkoušky jsme si buď naplánovali ještě před narozením, nebo jsme si je do svého života vtáhli svým současným špatným cítěním, myšlením a tvořením obrazů (představ). Ale nestačí jen sedět doma v křesle a mít úžasné představy, musíte pro jejich splnění i něco udělat. Pokud vytrváte, úspěch se jistě dostaví. Třeba i v podobě uzdravení.

 

Není třeba hledat a vstřebávat hromady informací a jejich rozporuplnými energiemi se plnit. Mohlo by se snadno stát, že byste informaci pro vás potřebnou a zásadní lehce přehlédli, ba co hůř, vy byste ji četli, a přesto neviděli. Proto stačí informací podstatně méně, ale hlavně, tyto informace uveďte prakticky do svého života, začněte je žít. Teprve když se jejich obsah stane každodenní rutinou, přijměte informace další a znovu je začněte žít. Bez praxe se vám nebude dařit něco změnit. Proto je ze všeho nejdůležitější začít pracovat sám na sobě na své změně zažitých vzorců myšlení, cítění a chování. A to jde jenom a pouze v běžném životě. Jen v něm si vyzkoušíte, jestli jste už problém zvládli nebo ještě ne.

Přicházející nemoci jsou velkým varováním, že se ve vašem životě děje něco špatně. Proto je přijímejte jako prostředek k uvědomění si svých chyb na cestě k lepšímu životu.